Takbyte i Stockholm

Hem » Takbyte

betongtak takläggning i stockholm

Proffs på att byta tak

Vi byter och lägger om ditt tak efter dina önskemål. Vi byter hela tak, skadade takpannor samt reparerar undertak och takstommar. Oavsett om du vill ändra stil helt och hållet, byta taklutning eller takstommar, byta isolering eller takpannor så hittar vi en lösning som passar just dig.

Roofer har lång erfarenhet som takläggare och hjälper såväl privatpersoner som företag med allt inom tak. Vid omläggning och nybyggnation lämnar vi alltid 10 års garanti på material och arbete.

Tveka inte att kontakta oss om står inför en stundande takbyte. Du når oss enkelt på 0739 577 179 eller info@roofer.se.

Bli kontaktad av en projektledare

Kompetenta & erfarna takläggare

Våra takläggare har lång erfarenhet av att byta tak åt privatpersoner, företag & bostadsrättsföreningar. Vi utför dagligen takbyten i Stockholm med omnejd men är verksamma över hela landet som underentreprenör till nybyggnationer, renoveringar & tillbyggnader.

Byter alla typer av tak

Oavsett om ni har ett tegeltak, betongtak, papptak eller plåttak så kan vi hjälpa dig byta taket med goda resultat. Kontakta oss gärna för att boka ett kostnadsfritt platsbesök så lämnar vi offert på hela arbetet.

Vanliga missar när man byter tak

När man byter taket är det viktigt att man bygger taket på ett sätt att det båda rinner av ordentligt och luftas utan att stänga inne luften. Våra erfarna takläggare följer branschens standard och säkerställer ett långt och hållbart resultat. Tack vare att vi samarbetar med några av Sveriges ledande leverantörer kan vi dessutom erbjuda 10-års garanti på alla våra takbyten.

Så går ett takbyte till (Steg-för-steg)

När man byter ett tak så börjar man med att bygga upp ställningar runt fastigheten för att säkerställa ett säkert arbete. När ställningarna är uppe påbörjar man rivning / demontering av befintligt tak. Allteftersom man tar bort befintliga taket sätter man upp ny läkt, spånskivor, monterar det skyddande undertaket och slutligen takpannor eller takplåt. 

Vad ingår i ett takbyte?

Normalt sett byter man undertak (papp), läkt och takpannor. I vissa fall eller vid behov kan man även byta hela eller delar av underlagssponten när det t.ex. drabbats av fuktskador. Om du önskar byte utseende och lutning kan man även riva och byta ut takreglarna så de uppfyller era önskemål för det nya utseendet på taket men det är inget som är nödvändigt. 

Kontakta oss för offert på takbyte

Vill du byta ditt tak? Kontakta oss på 0739 577 179 för ett kostnadsfritt platsbesök och offert. Det går även bra att maila oss på info@roofer.se eller skicka ett meddelande i formuläret längst ned på sidan. 

Nöjda kunder

Tegel & Plåttak, Danderyd

“Vi är supernöjda med arbetet och framförallt slutresultatet. Blev klart enligt tidsplan och till utsatt budget.”

Plåttak, Ekerö

“Roofer gjorde ett utmärkt arbete. Kom snabbt ut & lämna offert med fast pris och levererade enligt plan.”

Tegeltak, Bromma

“Vi ville renovera vårt gamla tegeltak på vår sekelskiftesvilla i Bromma. Gick snabbt & smidigt till rimligt pris.”

Utvalda leverantörer

Vanliga frågor & svar

Lämnar ni garanti på taket?

Ja, tack vare att vi arbetar med Sveriges ledande leverantörer av takpannor, takpapp och takisolering lämnar vi alltid 10 års garanti på arbete och material vid takrenovering eller läggning av nya tak.

Hur ofta behöver man byta tak?

Det finns egentligen inga enkla svar på hur ofta man bör genomföra ett takbyte. Normalt sett brukar man säga att livslängden 15-50:e år beroende på typ av tak. Kortare för exempelvis takpapp och längre vid takpannor eller plåttak. Man bör genomföra kontinuerliga undersökningar av sitt tak för att säkerställa att man inte har röta, läckage eller andra problem som kan bli ännu mer kostsamma i längden om de inte åtgärdas.

Går det att byta taklutning och typ av tak?

Ja, Det går att byta taklutning men det är ett mer omfattande jobb än att bara byta takpannor. Vid ändring av taklutning river man ut befintligt tak och bygger nya stommar samt lägger nya spånskivor och undertak innan man lägger det nya taket.

Väljer man att byta från ett takmaterial till ett annat behöver man göra en grundlig besiktning och i många fall även byta undertaket.

Kontakta oss gärna och boka en kostnadsfri konsultation.

Kontakta oss för offert

Tveka inte att höra av dig till oss för att boka in ett kostnadsfritt platsbesök. Kontakta oss gärna genom att skicka ett mail till info@roofer.se, ringa oss på 0739 577 179 eller fylla i formuläret nedan.